Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Leon Brela (2240 niezalogowanych)
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Karol.Ky napisał:
A niech cisna. Pozdrawiam i udanych zakupow zycze. Do "zobaczenia", pewnie w poniedzialek

a mnie "ciśnie" się na usta:
a niech cisną, co im będziemy żałować ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Marcin L
(Skocz3k)
Wiking
O takie odpowiedzi lubię. Z drugiej strony lepiej mieć najświeższe wiadomości.

Zawsze jest szansa, ze ktoś coś konkretnego podrzuci
Dobra, sam sobie poradzę, ale jak ktoś coś wie o wolnych stanowiskach pracy to będę wdzięczny za info.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Skocz3k napisał:
O takie odpowiedzi lubię. Z drugiej strony lepiej mieć najświeższe wiadomości.

Zawsze jest szansa, ze ktoś coś konkretnego podrzuci
Dobra, sam sobie poradzę, ale jak ktoś coś wie o wolnych stanowiskach pracy to będę wdzięczny za info.

U mnie kilka jest: szukaja trzech profesorow i kilku doktorow na staz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Marcin L
(Skocz3k)
Wiking
Byłem na tyle naiwny, że nie przewidziałem kpin i cynicznych śmiechów.

Przepraszam, poniosło mnie. Jestem wyczulony na takie docinki, a było ich sporo.

Zanim następnym razem kogoś zaczniecie wyśmiewać to weźcie pod uwagę, że ktoś się może wkurzyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Marcin L
(Skocz3k)
Wiking
A wiec Panie mądry.

Wyobraź sobie, że dwa lata temu byłem w Norwegii na majówce. Tak na dwa tygodnie. I zorientowaliśmy się, że jednak spanie w namiocie przez 12 dni nam dobrze nie posłuży to zdecydowaliśmy pogadać z miejscowymi pod Bergen. Spotkaliśmy norwega, jak usłyszał, że mamy być jeszcze 4 dni w Norwegii to zaproponował nam spanie u niego w domu. 4 dni u niego spaliśmy i jedliśmy. Pomagaliśmy mu kiedy chcieliśmy, a z wdzięczności to pomagaliśmy mu często z kilku godzinnymi przerwami na spacerowanie po górach i Bergen. Są tacy ludzie? No są patrz. Są, ale chyba te parę osób które mi "pocisnęło" takimi nie są. Nauczcie się ludzie pomagać innym to sami na tym wyjdziecie dobrze. Karma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
To dluga ta majowka, dwa tygodnie o.O jak pamietam studia w PL to majowki byly krotsze, bo bylo duzo zajec. Wiedz,ze przez dwa lata wiele sie zmienilo. Ludzie nie pomagaja obcym, bo w wielu przypadkach wczesniej pomogi i zaluja, np. ja... Jednak nie ma co tego rozgrzebywac.
Wiedz,ze ja pomagam jak moge, ale osobom, ktore znam i im ufam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Zdziwiłbyś się jak ci Norwedzy pomogą,.....moze miałeś farta a klient szukał jelenia....
Swoja droga ile ty masz lat by tak skamleć o pomoc??!!!
Wez sie w garść chłopie i użyj głowy.
Skoro agencje nie sa tobą zainteresowane, to moze twoje wykształcenie tu nie pasuje. Popracuj nad sobą najpierw byś coś znaczył ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Grochem o ścianę ...
Jak nie ten, to jutro 15 następnych będzie tu skamleć o pracę, mieszkanie, pomoc ubieganiu się o zasiłek rodzinny etc. A potem i tak powie, żeśmy wilki... Ręce opadają. Później przyjeżdża jeden z drugim, śpi w pokoju 10 osobowym, zjada spod siebie, żeby było taniej, pracuje za 80nok/h i płacze, że nic nie odkłada. Ba, że do rodziny w PL nie poleci bo na bilet nie ma... Zatrudni się u polaczka "na gębę" no bo to czysty zysk a za dwa tygodnie ogłosi światu na MN, że ten oto polaczek to oszust, pijak, złodziej i padalec!
Jak żyć Moja Norwegio, jak żyć?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
Ogólnie chłopaki trzeba próbować. Macie miesiąc ,więc chodzić wszędzie , pytać wszędzie , żeby tylko załapac coś na początek . Nie sugerować sie głupimi kurwiszonami, którzy tu siędzą w Norwegi i uważają się za panów świata. Którzy Polaków najchetniej nie widzieliby na oczy bo im norweski papier toaletowy z remy przykleił sie do dupy.

Każdy jakoś zaczynał , a Polacy zazwyczaj są cenieni ,czasami trzeba mieć szczęście i znaleźć sie w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie , bo bywa tak ze nawet idioci z łamanym angielskim dostają pracę... także moze sie udać , a może nie...

Jednak zawsze nalezy wziać pod uwagę opcję UK lub Holandii , tam w agencjach potrzebują zwykłych pracowników , to zazwyczaj specjalistów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Marcin L
(Skocz3k)
Wiking
Dzięki za informację.

A co do tego, że od mojej ostatniej wizyty wiele się zmieniło. No się już wcale nie dziwie, że się zmieniło. To wy "kurwiszony" stworzyliście nam taki obraz polaka za granicą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok